Fil dels
Apunts
Comentaris

Ebre.coRank.com

Per estar informats i saber el que passa, solem llegir les notícies. Tal com veiem al seu bloc, Dani Gil ha tingut la iniciativa de crear un coRank per a les Terres de l’Ebre. Entenc que és una eina que podem aprofitar molt i esdevenir una bona forma de saber entre tots quines són les notícies que més ens interessen a les Terres de l’Ebre. Entra, apunta-t’hi i vota o proposa noves notícies.

Jo m’he estrenat posant-hi un post de Manel Zaera en què reprodueix un correu que ha rebut per part de Manolo Tomàs:

Hola tothom,

pràcticament acabades les vacances oficials, la realitat s’imposa una vegada mes al nostre territori.

Mentre nosaltres , saludablement, hem aturat la nostra activitat. Les pressions sobre sobre el Riu i el Territori s’han incrementat. Mireu i sense entrar en valoracions : mes molins amb les seves línies d’evacuació, el cementiri nuclear, les avaries de les centrals nuclears d’Ascó I Vandellòs, la central de cicle combinat, la descontaminació de l’embassament de Flix , la secada de l’assut de Xerta/Tivenys per la central hidroelèctrica, la bombona de gas submergida d’Alcanar / Vinaròs… Tot plegat està sent una pluja d’interessos que està creant confusió entre la gent i molta dispersió entre els activistes cosa que pot generar frustració i desmobilització.

En la Defensa del Riu, la situació és d’una gravetat insultant :

La societat ebrenca està pràcticament desmobilitzada i la dinàmica de les institucions polítiques no sembla que ens vagi a ajudar gaire. O sigui , lo de sempre.

Els canals que portaran l’aigua a Marina d’Or ( Xerta/ Sagunt) i el que portarà l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona ( Segarra/Garrigues) s’estan licitant , i executant-se, amb molta rapidesa i tot que estan “projectats” com a “regadius” , encara s’ha de conèixer quins són aquests regants , que volen plantar i com ho pagaran. Mentre el govern català , ho tira endavant amb diner públic . Vegis per on quina generositat ,es regalen canals per a regar quan ningú pensa regar.

Avança el projecte de canal de l’Aldea/ Camarles que tampoc regarà gaire però juntament amb el reforçament del minitransvasament completarà “l’oferta d’aigua” als projectes urbanístics i energètics d’una part de la costa catalana.

Oh sorpresa! aquest estiu ,s’ha inaugurat el transvasament de l’Ebre a Cantabria . No havíem quedat que amb la modificació del PHN no hi haurien transvasaments?… Això si, diuen que serà reversible. No us sona aquesta cançó?.

El govern aragonès impulsa l’acabament dels embassaments que estan projectats en “el pacto del agua “d’Aragó i justifica la gran massa de regadius que van a fer per el cultius per a …biodiesel. Tenien projectes de regadius però no sabien per a que. Ara ja tenen el motiu i segurament diran que el futur d’Aragó i bla , bla, bla passarà per “aprofitar” l’aigua de l’Ebre per a fer energia de “futur” subvencionada. Per no variar, suposo que aquestes infraestructures també seran “regalades”.

I per acabar, la Confederació Hidrològica de l’Ebre, ha dit que el cabal mediambiental de l’Ebre aprovat en el PHN vigent , que es de 100 m3/s, una part molt important de l’any no circula pel Riu. Total els treballs aprovats per la Comissió per a la Sostenibilitat tenen un futur molt gloriós …en una paperera de la Confederació o del Ministerio. No hi haurà cabal mediambiental que asseguri el bon estat i la autoregulació del tram final del Riu . La liquidació de l’Ebre català serà imparable , el futur del Delta i del Territori en el que habitem,està cantat.

Per tant ,el repte que tenim la gent de la PDE és molt gran i complicat. La meva conclusió és molt clara , ens estan enganyant. La gent de les Terres de l’Ebre hem de tornar-los a plantar cara. Sense complexos , sense servituds , amb dignitat .

Technorati Tags: , ,

2 Respostes a “Què està passant a les Terres de l’Ebre?”

 1. Daniel Gil ha dit:

  Carme,

  gràcies per la referència!! Espero que serveixi per saber què interessa més a la gent de les nostres terres, els temes més “candents”!!!

  Una abraçada!
  Dani

 2. Dcas ha dit:

  tendriamos que hablar tambien del Gran Scándalo y Spyland, si se llegase a hacer algo así, no se cuantos litros se deberian bombear para subir el agua del Ebro, pero desde luego esos litros de menos se notarían mucho

Deixa un comentari

Usuaris Twitter
Podeu comentar de forma habitual però també podeu utilitzar el compte Twitter amb el botó de sota. Si utilitzeu el compte Twitter el vostre nom portarà l'enllaç del vostre compte i es publicarà un tuit automàtic amb el comentari.

Additional comments powered by BackType