Fil dels
Apunts
Comentaris

Quan el 14 de març, per amable invitació d’atictes, vaig fer una xerrada sobre Wikitravel, entre els temes que es van parlar i comentar va sortir la qüestió de la sintaxi Wiki, que per a molta gent resulta una barrera d’entrada.

És un tema complex, no només per la quantitat enorme de diferents sintaxis que utilitzen els diferents programaris Wiki, sinó que a més a més hi ha obert el debat sobre les limitacions que comporten.

Però el cas és que la realitat és la de la nit del 14 de març i la realitat és que si el wiki vol apropar-se a més gent, necessita aliar-se amb un editor visual. Una cosa semblant al que tenim als blocs, amb les dues pestanyes (visual i codi) per a les ocasions en què l’editor visual fa parlar.

Tot això per dir-vos que m’ha alegrat moltíssim descobrir que MediaWiki (el programari de la Wikipedia, Wikitravel, Wikia i molts altres) ja té un editor visual totalment funcional. Es tracta d’un desenvolupament realitzar per FCK-Editor i Wikia. Está encara en fase beta, però ja hi ha una versió descarregable.

L’he provat en un dels meus wikis i he fet una pàgina de sandbox perquè el pugueu provar. Quan aneu a editar una pàgina, a sobre de la barra de botons us sortirà un enllaç que diu “Rich Editor”, tal com es veu a la imatge del costat.

Fem clic a l’enllaç “Rich Editor” i esperem una mica a que canvii. Al cap d’uns segons apareixerà una nova barra de botons i també haurà canviat l’aspecte del text que estem editant, tal com es veu a la imatge de baix.

Per provar-ho, podem seguir aquest enllaç: Sandbox.

Què us sembla? Serà pràctic? Agradarà a la gent que entra per primer cop a una pàgina wiki?

Technorati Tags: , ,

Deixa un comentari

Usuaris Twitter
Podeu comentar de forma habitual però també podeu utilitzar el compte Twitter amb el botó de sota. Si utilitzeu el compte Twitter el vostre nom portarà l'enllaç del vostre compte i es publicarà un tuit automàtic amb el comentari.

Additional comments powered by BackType