Fil dels
Apunts
Comentaris

Aquesta és la meva participació al joc literari número 100 d’en Jesús M. Tibau, que consisteix en el fragment inicial d’un llibre. Els participants hauran d’endevinar:

 • El títol del llibre
 • El nom de l’autor/a

En aquest apunt, que com hem dit és el fragment inicial del llibre, també hi ha una pista per al títol (la imatge)  i una altra pista per al nom de l’autor/a (segon paràgraf).  A veure si les trobeu!

Deep green eyes
Creative Commons License photo credit: weirdcolor

Vaig baixar de l’avió amb aquella sensació flonja i una mica incorpòria que donen els viatges llargs. L’aeroport em va semblar esquifit, petitíssim, i les cares de la gent poc amistoses. Hi havia una bromera de calitja a l’aparcament i, arreu, una gitaneria no gens dissimulada de taxistes, venedors i místics de sectes impossibles. Tenia un zumzeig a les orelles i el mal humor que dóna una febrada espessa, i tanmateix tenia la bona salut de sempre i els sentits afuats i desperts. No era sols el viatge, el llarg viatge, ni el canvi d’horari, ni tampoc l’aspresa de la boca i la sequedat a l’estómac com a resultat de menjar i dormir en horaris inconnexos; era el meu estat d’ànim, permanent i tossut, crònic, que s’arrapava a mi sense deixar-me de petja, com un vigilant extremament zelós. L’estat d’ànim que duia d’abans del viatge i que, segons diuen, deixa el tròpic com una empremta invencible als qui no es poden aclimatar, i que jo, avorrit de sentir-ho desestimava d’esma. Un absurd, després de setze anys de tròpic, adaptat a aquell clima tot el temps, sense mals.

M’havia vingut de sobte, allà, a Tegucigalpa, un matí com qualsevol altre, en llevar-me. Ho portava covant, però jo ho vaig sentir com una glopada de xixa agra i amarga, sense ni haver-la tastada, tant com l’avorria. I no havia passat res d’especial, res de res. El mateix ritme de cada dia, les mateixes tasques a l’hospital, en què havia acabat fent de metge més que no pas de biòleg, la mateixa mandrosa harmonia a casa, amb la Clarita, tan dolça, la mateixa ràbia a què un s’acostuma, mica en mica, i amb la qual convius fins a fer-te’n amic i així anar diluint-la a les venes, amb només un deixant de ressaca. Tanmateix, sense motiu de cap mena, allí estava, alertat, aquell fàstic per tot i per tots, sis mesos feia ja, el mal del tròpic, després de setze anys… M’avorrien les persones que m’envoltaven, i les coses, i la feina i la diversió. M’avorria també la Clarita, que em mirava amb un tremolor suplicant, i que veia, sense remei, que jo me n’estava anant, abans i tot d’haver-ho decidit.

Com sempre, trobarem les instruccions del joc a l’apunt del bloc de Jesús.

A més a més, també tenim l’explicació general del funcionament dels jocs literaris de Jesús M. Tibau.

I moltes felicitats pels 100 dimecres consecutius de jocs!!!

Actualització: A partir del dia 1 d’abril, tenim publicada la solució.

1 Tweet

8 Respostes a “Celebració 100 jocs literaris de Tibau”

 1. McAbeu ha dit:

  Ahir en una primera ronda no em va sortir, però ara ja el tinc!

 2. Assumpta ha dit:

  Les pistes molt bones 🙂
  Crec que l’he trobat 😉
  Gràcies 🙂

 3. bajoqueta ha dit:

  Quan s’acabe lo joc a final de mes vos diré les conclusions que he tret jo de les dos pistes, m’estic rient sola jajajaja.
  Ni idea ni idea…

 4. Carme ha dit:

  Una pista addicional per a tu, bajoqueta: l’autora és escriptora i periodista d’Alcoi.
  Per cert, jo tampoc tinc ni idea del teu. Encara vaig per la primera ronda, però hi tornaré en una segona, tercera, o les que siguin… 😉

 5. bajoqueta ha dit:

  Ara sí 🙂 Lo meu és fàcil! Hi ha moltes pistes i si les segueixes ho trobaràs segur!

 6. Avi Gres ha dit:

  He vingut a saludar-te i a confirmar una cosa de les pistes, però aprofitaré per dir que les pistes de la proposta de bajoqueta també m’han enredat… Serà que m’estic fent massa vell?
  Gràcies, ho tornaré a provar.
  🙂

 7. bajoqueta ha dit:

  aviiiii que he sentit lo meu i dic vaig cap allí jajajaja.

  He posat noves pistes, va torne a passar a vore si són millors 🙂

 8. Avi Gres ha dit:

  Hauré de passar per allà, bajonica, hi hi hi…
  Ara que ja m’estava traient el vici del damunt…

Deixa un comentari

Usuaris Twitter
Podeu comentar de forma habitual però també podeu utilitzar el compte Twitter amb el botó de sota. Si utilitzeu el compte Twitter el vostre nom portarà l'enllaç del vostre compte i es publicarà un tuit automàtic amb el comentari.

Additional comments powered by BackType