Fil dels
Apunts
Comentaris

Recordo prou bé la primera vegada que vaig intentar aprendre alguna cosa de memòria. Era petita, a l’escola ens van donar una oració religiosa i ens van dir que l’havíem d’aprendre de memòria perquè al dia següent ens la preguntarien.

A aquella edat suposava que el meu pare ho sabia tot, tot i tot. Així que tan aviat com vaig arribar a casa li vaig dir: “Papa, dis-me com se fa per aprendre les coses de memòria” i ell em va dir que calia repetir-ho diverses vegades. Als cinc minuts havia tornat perquè la cosa no anava bé. El meu pare em va maldar perquè no m’estava esforçant i jo contestant-li que no, que allò no funcionava. Ell va començar a posar-se nerviós. Jo també em vaig posar nerviosa. I ja em tenia plorant quan se li va ocórrer explicar-me el significat de les frases. Això ho va canviar tot, jo em vaig calmar i l’esforç del meu pare em va donar seguretat i em va convèncer totalment.

M’arriben aquests records en veure el programa 64 de Redes: La revolución educativa, que cerca en la ciència algunes propostes per millorar l’educació i cap al minut 12 ens explica que es poden aprendre habilitats fonamentals per a l’aprenentatge i millorar la memòria i la capacitat d’atenció.

L’atenció, la reina del ball a la web, l’única que no creix en entorns d’abundància. En realitat sembla que l’abundància i velocitat ens porten al mínim esforç, a reflexionar menys i posar menys atenció. O això ens pensàvem. Caldrà veure què passa si algun dia s’avança en l’aplicació de les investigacions científiques.

1 Tweet

2 Respostes a “No esteu posant atenció”

 1. JA Tantost ha dit:

  I si no et saps de memòria les clases d’estels o sols que hi ha a l’Univers, allò que els astronoms anomenen o “xifren” amb algunes lletres de l’alfabet i en majúscules [ OBAFGKM(RNS) ] sempre hi ha trucs mnemotècnis que et poden fer recordar com són aquests astres amb una frase que faci d’acròstic i un petó d’una noia més bonica.

  O Baby, a Fine Girl, Kiss Me (Really Now? Sure)

  Salut i un bon estiu Carme

  Tantost de Flix

  PS Links:

  http://astronomy.byu.edu/sdb/Mnemonic.html

  http://apod.nasa.gov/apod/ap040418.html

  • carmepla ha dit:

   Hola Tantost!
   No et vaig contestar de seguida el comentari perquè vaig estar uns dies liada, després vaig marxar fora i entre unes coses i les altres, quan em vaig adonar ja havien passat bastants dies.
   Però mira, va passant el temps i veig aquest comentari i penso que no el vull deixar sense donar-te’n les gràcies i dir-te que m’ha alegrat molt, tant pel contingut com sobretot per saber de tu.
   Moltes gràcies i una forta abraçada!
   Salut, Tantost!!!

Deixa un comentari

Usuaris Twitter
Podeu comentar de forma habitual però també podeu utilitzar el compte Twitter amb el botó de sota. Si utilitzeu el compte Twitter el vostre nom portarà l'enllaç del vostre compte i es publicarà un tuit automàtic amb el comentari.

Additional comments powered by BackType