Fil dels
Apunts
Comentaris

Hardy Heron i Firefox

Ahir vaig fer el pas a Hardy Heron. Vaig aprofitar que entra el cap de setmana i que hi ha nova versió d’Ubuntu (8.04) per a fer neteja general, còpia de seguretat dels arxius i reinstal·lació de tot plegat.

La veritat és que ara va tot molt bé i és un goig. El nou Firefox 3.0b5 va més ràpid que l’anterior, però també m’he trobat amb alguna incompatibilitat de versions, com és inevitable:

Extensions que ara no em funcionen:

1.- La meva extensió favorita, la primera que instal·lo sempre: Delicious Bookmarks, ja que és la millor sincronització, integració i cerca dels meus favorits que tinc a Del.icio.us. Encara no ha sortit la versió compatible amb Firefox 3, així que ara, mentre espero, n’estic utilitzant dos: shareaholic i del.icio.us IncSearch. La primera per desar els favorits (el mateix botó serveix també per a altres llocs, com Facebook i Twitter entre altres; Shareaholic és semblant a ShareThis). Mentre que la segona extensió és per a cercar; el cercador és rapidíssim i va molt bé, però cal obrir una pestanya i l’altre inconvenient és que la sincronització no és automàtica. Actualització:El dia 30 d’abril ha sortit l’actualització de l’extensió.

2.- Tampoc funciona l’extensió de Cocomment, que l’utilitzo per fer el seguiment de comentaris que deixo en altres blocs. De moment aniré usant el bookmarklet fins que actualitzin.

3.- Una altra extensió que també uso molt és FoxLingo. Com que no funciona, estic provant Quick Translation, que sembla molt pràctic però té menys enllaços i serveis i a més a més no té el català!. La prova serà temporal fins que pugui tornar amb FoxLingo.

4.- Finalment, una altra extensió que ja no tinc és Tag Editor, que la utilitzava per crear etiquetes html (com les de Technorati). Ara n’estic utilitzant una altra que podria substituir-la: BBCode, que també permet aquesta utilitat i moltes altres.

Amb tot, i a pesar del que acabo de comentar, no canvio el nou Firefox perquè realment funciona millor. I a més a més, també he trobat noves extensions meravelloses.

Noves Extensions:

1.- Estic molt feliç amb el PrintPDF. Amb aquesta extensió tinc una opció més a l’hora d’imprimir. Aconseguiré el mateix que quan marcava la casella “print to file”, però amb la diferència que l’arxiu resultant tindrà format pdf. Per a mi, que no tinc impressora a casa, és magnífic. De la mateixa manera que amb OpenOffice podem crear documents en PDF, ara també ho podem fer amb Firefox, gràcies a aquesta extensió.

2.- També estic provant Web Developer, amb eines i enllaços que prometen molt en el món de la creació de webs. Ja us contaré…

3.- Finalment, tot i que no és cap novetat d’ara, a poc a poc vaig descobrint la utilitat de Remember the Milk for Gmail, que les explicaré més endavant perquè estarà millor en un article separat.

Technorati Tags: , , ,

10 Respostes a “Hardy Heron i Firefox”

 1. enguillem ha dit:

  pel que fa a extensions pel desenvolupament web et recomano firebug, https://addons.mozilla.org/ca/firefox/addon/1843, que no sé si funciona amb el firefox 3

 2. Carme ha dit:

  Moltes gràcies Enguillem. De moment veig que la versió encara no és compatible, però me l’apunto i el provaré quan en publiquin una nova.

 3. enguillem ha dit:

  Ara he vist que ja hi ha versió beta pel firebug pel firefox 3 betà aquí http://blog.kakkoi.net/firefox/firebug-for-firefox-30b/

 4. Enrique ha dit:

  Jo també m’he quedat sense les extensions del del.licio.us però la velocitat i la seguretat del firefox 3 valen la pena. A més la integració al gnome és màximaja tinc ganes de que sigue versió estable.

 5. Carme ha dit:

  @Enguillem: Gràcies novament! …ja el tinc
  @Enrique: Tens raó. Realment paga la pena. I pel que fa al delicious, amb les 2 extensions que he comentat fas molta feina.

 6. YuriBCN ha dit:

  A mi em toca els innombrables que s’estigui incorporant una beta (Firefox 3 és beta 5) amb tantíssimes incompatibilitats, sobre tot amb el Foxmarks, donat que treballo des de diferents màquines.
  Si per quelcom vaig decidir fer el pas d’XP a Ubuntu va ser sobre tot per les incompatibilitats que hi havia a Vista. Si Ubuntu vol guanyar adeptes en desplegaments de producció, no pot incorporar una beta d’aquesta manera. No és seriós!
  A més a més, he intentat desinstal·lar Firefox3.0b5 i instal·lar el 2.0 des del Synaptic i me l’instal·la en anglès i trencat: no puc instal·lar-hi els addons que necessito! Ara hauré de buscar-me la vida, a veure si hi ha cap manera d’arreglar-ho. En fi, molt decebut! I no sóc l’únic.

 7. Carme ha dit:

  @YuriBCN, he rebut invitació a la beta de Foxmarks (Foxmarks for Firefox 3 Beta Program). Si la vols, m’ho dius i te la passo.

 8. Ferran ha dit:

  Ha guanyat ubuntu amb aquesta versió, tot es més estable (parlo en el meu cas) i no se m’ha penjat cap cop, encanvi el 7.10 si que em passava. Ja tinc ganes q sorti la 8.10 q diuen que portarà grans canvis!

 9. YuriBCN ha dit:

  Gràcies per l’oferiment, Carme. Ja m’han enviat la invitació i tinc l’addon instal·lat. Tot i així, em sembla que la crítica segueix vàlida: és el comportament de “Marketing & Development” que molts critiquem a M$! En tot cas, novament, agraït per l’oferiment. Salut.

  @Ferran, l’anterior a mi ja em funcionava prou bé! En tot cas, jo també espero ansiosament la propera versió! 🙂

 10. […] pendent des de fa temps escriure sobre l’extensió Remember the Milk for Gmail, per a Firefox, i crec […]

Deixa un comentari

Usuaris Twitter
Podeu comentar de forma habitual però també podeu utilitzar el compte Twitter amb el botó de sota. Si utilitzeu el compte Twitter el vostre nom portarà l'enllaç del vostre compte i es publicarà un tuit automàtic amb el comentari.

Additional comments powered by BackType